פנינים, ולא כאלה שגדלות בתוך צדפה בים

היום נדבר על פנינים, לא כאלה שגדלות בתוך צדפה בים, כאלה שגדלות מתחת לפני הקרקע בחושך גמור ללא טיפת אור. מנחשים? נכון, בצלצלי פנינה! קליפתם של בצלצלי הפנינה דקה, צבעם לבן וטעמם עדין ומתקתק יותר משל בצל רגיל והם מתאימים להחמצה, לבישול, לצלייה ולטיגון.

ומאחר והחגים בפתח… מה דעתכם על מתכון לקדירת ירקות ארומטיים שתפאר ותקשט בפנינים את שולחן החג?♨️ קדירת ירקות עם בצלצלי פנינה וערמונים – חומרים:

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 יח’ כרישה (רק החלק הלבן) חתוכות לחתיכות באורך 5 ס”מ
  • 5 גזרים פרוסים לעובי 1 ס”מ
  • 2 בטטות פרוסות לעובי 1 ס”מ
  • 2 סלסלות בצלצלי פנינה.
  • 1 חבילה (150 גרם) ערמונים בוואקום
  • 15 שיני שום קלופות.
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף דבש
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות ממרח לימון כבוש
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון רצוי עם גרגירים
  • 5 ענפי תימין
  • 5 ענפי רוזמרין
  • 2 יח’ פלפל צ’ילי אדום חריף – ניתן להשאיר שלמים לחריפות מעודנת או לחרוץ מעט אם רוצים חריף יותר.♨️

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
    2.. מחממים שמן בסיר רחב שמתאים גם לתנור ומטגנים בו כרישה, גזר, בטטה ובצלצלי פנינה במשך כמה דקות עד שהם מתחילים להזהיב ולהתקרמל מעט.
  2. מוסיפים ערמונים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים ומעבירים לתנור. אופים כחצי שעה, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים והירקות רכים ונימוחים. בתיאבון !
דילוג לתוכן